İhracı Yasak ve Ön İzne Kayda Bağlı Mallar Listesin'de Değişiklik
02 Mayıs 2020
PAYLAŞ

Salgın sebebiyle ihracı yasak - ön izne bağlanan ve ihracatı kayda bağlanan bazı ürünlerin ihraç izin durumları 02 Mayıs 2020 Cumartesi günü Resmî Gazete'de yayınlanan tebliğ ile yeniden düzenlenmiştir.

Düzenlemenin revizesi için yaptığımız girişimlerde bizlere destek olan başta Titck başkanı Sn Dr. Hakkı Gürsöz ve İkmib başkanı Sn Adil Pelister olmak üzere ilgili tüm STK, kamu ve özel sektör kurumlarına sonsuz teşekkürler dileriz. Ülkemiz menfaatleri doğrultusunda diğer gündeme aldığımız konuların da zaman içerisinde çözüme kavuşacağına inanıyoruz.

Özetle;

1- “İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesine” ilave edilmiş olan, “ Etil Alkol, Kolonya, Dezenfektan ve Hidrojen Peroksit "ürünleri bahse konu listeden çıkartılarak, bu ürünlerin ihracatının kayıt altına alınması..

2- “İhracı Yasak ve Ön İzne Bağlı Mallar Listesine” ilave edilmiş olan “ Ventilatör, Ecmo, Oksijen Konsantratörü, Ventilasyon Sarfları Hasta devreleri (Anestezi/Ventilator devresi), IV Kanül, Entübasyon Tüpleri ve Yoğun Bakım Monitörleri ” bahse konu listeden çıkartılarak, bu ürünlerin ihracatının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun ön iznine bağlanması düzenlemesine son veriliyor.