Almanya'nın Saksonya eyaletine bağlı Leipzig bölgesinde yer alan, dünyanın en büyük diş hekimliği tarihi koleksiyonuna sahip olan Dental Museum ile ilk iş birliğimizi yaptık.
16 Ekim 2023
PAYLAŞ

Almanya'nın Saksonya eyaletine bağlı Leipzig bölgesinde yer alan, dünyanın en büyük diş hekimliği tarihi koleksiyonuna sahip olan Dental Museum ile ilk iş birliğimizi yaptık. Bu kapsamda müze koleksiyonu arşivine digital olarak ulaşacak olup, danışmanlık alacağız. Aynı zamanda önümüzdeki günlerde 2863 sayılı yasaya uygun olarak, müzemizde Dental Museum koleksiyonunda yer alan eserler sergilenecektir.

Müzeler, estetik duygunun, yaratıcılığın, hayal gücünün gelişmesini sağlamada en ideal kurumlardır.
 
Ülkemizde müze ziyaretlerinin sadece gezip görmekten ibaret olduğu, müzelerde eğitim için yardımcı olabilecek eğitim birimlerinin yeterince bulunmadığı, müzelerin böyle bir birime ve eğitim amacıyla kullanacağı personele ihtiyaç duyması ancak o kurumlara yönelik ziyaretlerin ve eğitim amaçlı gezilerin artmasıyla sağlanabileceğini düşünmekteyiz.
 
Avrupa’daki iyi uygulamalarla ve uluslararası kuruluşlar ile ilgili olarak ilk iş birliğimizi Almanya’nın Leipzig eyaletinde bulunan Dental Museum ile yaptık.
 
Unutmayalım ki
 
Müzeler, sadece çocuklara nesneleri öğreten eğitimden, her yaştan bireyin müzeyi kendi yararı için kullanmasını içeren öğrenme ortamları haline dönüşmüştür.